Monday, May 20, 2013

Dilema: Result Mara :) Part 2

Assalamualaikum.. Ola~


Result Mara dah keluar dah tadi walaupun agak lewat (janji pukul 5pm tapi pukul 8pm pulak. Tak pa. Aku maapkan)..
You now what, aku tak dapat pun tajaan mara ni.
But why kat tajuk entri ni aku letak --> :) ?
Tak ke pelik? Bukan ke kena macam ni --> :( ?

"Am i getting creepier? crazier? Muahahaha"
"oh takutnya i. boo.. bluekk"

ok. tak lawak~

Back to the topic.
Serius aku tak dapat pun offer mara ni.
Yang peliknya, aku tak rasa sedih pun..

Fyi, aku sepatutnya pergi register kat matrik Labuan 19/5 lepas tapi aku tak pi pun.
Sebab?

"Salah MARA ni lah. 2 kali dah mara tangguh result, last-last aku tak dapat pulok. !@#$@" says the devil inside me.

"Oh that's not cool man~ you're so negative. Be positive dude"says the angel inside me.
Maybe Allah nak uji sejauh mana kesabaran aku nak pi belajar.
Matrik dah lepas.
UPU memang tak ah. Awal dah ayah aku reject.
And this Mara-thingy. 
Another failure.

Memang penipu besar kalau aku cakap aku tak frust/sedih/nangis..
Tapi aku ada terbaca satu "quote'' ni berbunyi begini:
"Selagi ada harapan, selagi itu ada jalan penyelesaian"

Memang Allah sengaja bagi ujian kat aku.
Nak uji sejauh mana aku perlukan pertolongan Dia.
Jangan ingat SPM dah terer , nak riak bagai. Nauzubillah~

Tapi aku pun kena usaha jugak.
Baru je tadi aku buat surat rayuan ke UNIMAS.
Doakan aku dapat yer. *penat aku bold kan ..eh*
Reply dari pihak UNIMAS:
Assalamualaikum dan Salam sejahtera,Saudari,Dimaklumkan surat rayuan telah diterima. Pihak kami akan memaklumkan keputusan nanti.
Ikhlas,Pihak UNIMAS.

Disebabkan aku ada baca satu kisah seorang "abang" ni dalam blog, 
so aku cuba buat something untuk belajar.
Esok aku nak call pihak matrik, in case masih ada nama aku dalam sistem.
Rasa malu pun ada sebab tak pegi hari pendaftaran, then merayu pulak..

"Kalau niat kita baik, insyaAllah, Allah tolong kita"

Have faith in Him :D
Ini pengajaran buat aku dan ayah aku..

2 comments: