Thursday, March 28, 2013

Dear 7 years old me..


dear 7 years old me,

hi Gendut.. haha.
Ok i know you used to hate it when people called you that.
But you know what, that's what brings colours to our family.
I've got something to tell you..


Ingat lagi tak
Tiap malam minggu, Apak akan belikan mi goreng dari pasar.
Dengar je bunyi deruman motosikal Apak, korang adik-beradik berebut-rebut dapatkan Apak.
Lepas tu, mi tu Mak agihkan untuk semua.
Nikmatnya mi itu dikongsi bersama.
Aku rindu "moment" itu.

Ingat lagi tak
Tak kira pagi, petang, siang, malam,
Mak sanggup menulis latihan matematik untuk kau.
Dalam sehelai kertas putih.
Walaupun soalan sesenang 2+2 sekalipun, Mak luangkan masa mengajar kau.
Sampai kau pandai mengira tambah, tolak.

Ingat lagi tak
Tengah hari yang panas
Bas sekolah membunyikan hon entah kali ke berapa,
Mak berusaha pujuk kau turun sekolah.
Tapi kau ni keras kepala jugak kan? 
Akhirnya, kau dikurung oleh Apak.
Bukan di dalam rumah atau bilik, tapi di luar rumah.
Tu pengajaran untuk kau yang berani nak ponteng sekolah.

Ingat lagi tak
Buku bewarna kuning berlogo sekolah itu sudah cukup buat Apak & Mak tersenyum.
Kedudukan dalam kelas : 1
Pencapaian terbaik B.Melayu (100%)
Walaupun hanya sebuah 'pencil case', namun kau nampak happy sebab dapat hadiah buat kali pertama dalam hidup kau.

i just want to say thanks for those precious memories and the pains you'd suffered.
to show you my appreciation, i've got something to show...
here it is.....
Suka tak?
Hahaha..
Well..
I'd tried my best..
Will write letter for you soon..
Assalamualaikum.
Bubye :D

Sincerely,
The 17  years old you :]

2 comments:

  1. salam. saje je nak cakap TAHNIAH!!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh.. keretapituttutt komen lah.. haha
      Terima kasih :D

      Delete