Thursday, December 6, 2012

Still thinking :/

Assalamualaikum~

hi guys.. so here i am, free from SPM .. YAY~ 

Aku tak da keja sebenarnya, pasal tu aku menyibukkan diri mengupdate blog ni..

Since aku cuti panjang sekarang, otak aku tak boleh berhenti berfikir..
Credit: Google image - Photobucket

Emm.. maksud aku ada something yang mengganggu fikiran aku..

Guess what? it's about my FUTURE !!!

Nak mula dari mana eh? hmm.. takpe.. dari mana-mana pun boleh~

1. COURSE YANG AKU NAK
Like seriously, aku masih terpinga-pinga nak pilih course apa..
Nak ambil medic, tapi jenguh aku nak tunggu.. 6 tahun siot!!
But for sure, gaji dia memang boleh tahan gak $_$ ..
Tapi, kalau aku dapat biasiswa lagi bagus..*aku bukan orang berada :(*
Kepada boys & girls yang masih terpinga-pinga macam aku ni, aku ada benda nak share kat korang.. here it is : Apa Course & Career Yang Sesuai
At least, blog tu dapat memberi gambaran pasal course & career kita nanti..

2. LESEN
Tahukah anda? Saya sangat jeles melihat kawan2 saya sudah memiliki lesen kereta mahupun  motosikal..
i found this pic looks so cool  8-)

Time cuti panjang ni lah, ada masa nak daftar ambil lesen.. Dulu bapa aku pernah suruh aku ambil lesen moto je, tapi takda pun nak tolong aku.. uhuhu..*sambilewa*
Masa aku form 3, pernah aku bawak moto .. pastu aku jatuh.. sangat sakit dan memalukan..
Semua jiran2 aku dok keluar rumah kalau-kalau gempa bumi melanda.. MALU DOH !!
Sejak hari tu, sampai sekarang aku tak bawa moto.. Phobia ke? Entah aku pun tak tau..

3. PART-TIME JOB
Aku nak cari duit sendiri.. Tak nak susahkan family sebab itu perkara yang buat  aku rasa bersalah.. nak jadi independent.. Sila pasang lagu Independent girl by neyo sekarang jugak.. hahaha.. mengada je aku ni..
You know what , masa ni lah , aku nak kenal dunia luar yang sebenar sebab selama ni life aku kat sekolah & rumah je.. life aku sangat bosan..

4. KAHWIN
Woi!! Apa kejadah aku nak fikir pasal kawin ni?!.. Aku tak nak kawin awal..
Cumel je budak ni ~ hee

Aku nak cari duit banyak2 dulu.. Bila dah dapat kereta Audi sebiji, rumah banglo sebiji, baru aku fikir pasal kawin.. haha..
Oh. Besarnya cita-cita aku..


Tu je kot aku nak story..
We'll meet again in next entry..
Bye fellas :)

No comments:

Post a Comment