Tuesday, December 25, 2012

How i react when received an offer letter.

Assalamualaikum..

Baru-baru ni aku terima surat tawaran dari PTPL.
But the problem is that , aku tak tahu nak amik course apa?
*Major Problem*
Haha.
Serious aku tak tau nak pilih apa.
Apa yang pasti, aku tak amik course Akaun sebab kakak aku dah amik.
Tapi kalau nak amik Diploma, banyak makan masa,
So aku harap sangat-sangat dapat masuk matriks.
Kalau tak dapat, aku redha je.
ALLAH KNOWS WHAT THE BEST FOR US
I found its hard to make the right decision.

[ UP movie ]

Assalamualaikum..
Hello fellas :)

Siapa belum tengok lagi movie UP ni?
Aku suggest korang tengok sebab movie ni best giler..
Sedih dia boleh buat korang menangis dalam masa 4 minit je..
Hebat kan?

Like seriously.
Movie ni kena tengok jugak. *memaksa betol*


Part ni buat korang nangis 3 hari 3 malam. *amboi*

Dapat dari Facebook.

Sweet kan Ellie & Carl ?

Experimenting Adobe FLASH :(

Assalamualaikum..

Hi guys.

So, i was learning to use adobe flash.
And you know what?!
It's totally annoying, complicated ..

Anyway, i managed to make 1 ..
So, here it is ...
BYE.. 

Sunday, December 23, 2012

What makes me HAPPY today

Assalamualaikum...

I'm feeling great today. Alhamdulillah :)

WHY?
Because of this : ~
Gerrard score 1 gol malam tadi. Jyeah!. FT : LFC menang 4 - 0 .  Captain Fantastic !

*FanGirlingMode*  How i wish ... *gediks*

And this :

I was watching Running Man a lot recently. Diorang kelakar siot.
They're never fail to make me laugh . xD
Aku suka gambar ni... sebelum kartun "Aku" menyibuk dalam gambar tu.














Lepas belajar guna Photoshop , aku nak belajar guna Adobe Flash pulak..Bismillah ~

Can i dance?

Assalamualaikum...
What's up peeps ^^ .

This idea is came from my Ask.fm account.

OK. That's is really embarassing .. - -"

Aku rasa macam dah ketagih nak buat kartun lagi.. (tsk..tsk..tsk)
Tengoklah nanti macam mana.
BYE :)

The 1st Komik of Mine :D

Assalamualaikum..
Halllo fellas :)

Selepas bersengkang mata selama 3 hari 2 malam, ditemani dengan Nescafe Regular 3 baldi , sambil menengok tutorial-tutorial di Youtube mahupun google search , aku telah berjaya buat komik aku sendiri.

Inilah komik yang aku buat guna Adobe Photoshop..
Aku try guna Adobe Illustrator tapi complicated sangat.
So, i decided to post "my hardwork" in my blog. 

Hahaha.. *(tolong jangan gelak)





Haha.. Amacam ? 
Sekarang , baru aku tau macam mana rasa buat komik/kartun..
Nampak je kacang, tapi bila try buat , rasa nak terjun bangunan. *(amboi hiperbola sungguh)

Baiklah. Tu je kot.. Kalau aku bosan lagi, ada lah aku buat komik lagi.
Aku nak tido dah ni.. Ngantok weh ..
Entri ni di-post pukul 4.50 AM !!! 
Bubye :D

Friday, December 21, 2012

21 . 12 . 2012

Assalamualaikum...

"Anyone are you still alive?"

Nampaknya prediction The Mayans adalah salah sama sekali.
Aku tak tau kenapa orang America & China percaya kat menatang tu.

EPIC  FAIL !!!

Alhamdulillah Aku masih bernafas.Kiamat tu semua urusan Allah.Biarlah Allah yang tentukan.Sebagai hambaNya , kita kena berusaha menambah pahala.


Memandangkan aku masih hidup, aku ambil peluang ni untuk belajar.
Yes. BELAJAR. 

Aku belajar buat GRAPHIC je.
Contohnya macam doodle.
Ni lah doodle aku buat guna Photoshop. ---->

Haha..
Macam "cacat" je doodle tu.
Maklumlah, aku kan masih "noob".
Tangan aku keras sangat nak buat doodle yang comey lotey..
But at least i learnt something new today. Jyeah !
Mana tau aku boleh jadi 'cartoonist' ke macam CheeChingy. Aku suka tengok kartun beliau.
Sangat cumel :)
Nanti boleh aku buat komik sendiri kat blog aku ni.
* ( tingginya angan-angan )

Itu je aku nak cakap..
Aku nak makan ni.
Bye semua !

Thursday, December 20, 2012

Done Upgrading the Blog !

Assalamualaikum ...

Hai korang ! 

Amacam dengan wajah baru blog aku? OK tak?
Penuh dengan kehijauan. Bukan Hijau Daun..
Kan warna hijau itu baik untuk mata. Makan carrot pun boleh.

The Changes :
1. HEADER
Aku buat sendiri header tu. Tak perlu fancy sangat dengan bunga² atau doodle yang comel. Yang paling kontra kat header tu is kartun Pocoyo color merah tu. Haha. Tu pun aku buat sendiri. Hebat tak? *(sila muntah) Kalau nak buat pocoyo tu, google je "pocoyize". Pastu korang pandai² lah design sendiri.
 2. BACKGROUND
Aku pilih warna Light Green jadi background aku. Actually, hijau bukan favourite aku pun. Melalui blogwalking tempoh hari, mostly blogger yang rasa dia "Girls" , diorang guna color Pink. Pink is too MAINSTREAM ! haha..Tapi serious aku cakap, blog yang pinky thingy ni lah paling comel.
3. BLOCKQUOTE
As you can see, aku dah start guna blockquote. Yang kotak hijau ni.  Ni lah blockquote. Aku dah ter-addict guna blockquote ni. haha..
4. ABOUT 10 SECONDS
Based on my observation, blog aku hanya memerlukan lebih kurang 10 saat untuk loading. Ringan lah tu kan? Thats mean aku seorang yang bertimbang rasa. *(apa kaitan?)

5. BLOGS  I  FOLLOW
Semua blog yang di-remove , aku dah unfollow.Blog yang invite "certain readers" pun aku unfollow sebab aku terasa macam di-reject tak boleh baca blog tu. *(jangan nak sensitif sangat). Anyway, term "UNFOLLOW" ni bunyi macam kejam dan buat aku rasa bersalah sebab aku follow blog diorang tapi aku unfollow balik. Maafkan saya. :(
P/s : Aku baru je buat account Ask.fm *(bajet retis) .
        Kalau ada apa² soalan nak tanya kat aku, click tab
        "Contact Me" kat atas tu.. Amat dialu-alukan.

Wednesday, December 19, 2012

My Blog is Under Construction ?

Assalamualaikum... kum.. kum.. *echo*

Sekarang ni aku tengah nak ubah sikit blog aku..
Segala layout, widget-widget yang melambatkan lagi loading blog aku akan aku remove..
Aku "menyampah" kalau blog aku ni berat sangat, lagi-lagi kalau line tenet yang mencabar kesabaran aku .. (
perkataan "menyampah" itu agak kasar ~ saya tau )

Sebab tu aku nak buat blog aku ni se-simple yang mungkin..YES ! THAT'S IT ~


lalalaala *eh asal ni? keyboard, kau tak perlu kot nyanyi ni semua~

JUMPA  KORANG  DI  NEXT ENTRY  DENGAN  WAJAH  YANG  BARU :D  BYE !
*dengan wajah yang baru? LOL.. cam kelakar ayat tu.

Wednesday, December 12, 2012

Untukmu Sahabat :')

Assalamualaikum~

What's up peeps ! How's your day?
Semoga hari korang baik hendaknya :)

Entri aku hari ni pasal bestfriends aku..
Hahaha.. Aku tahu aku tak pernah cerita pasal diorang dalam blog aku..

Dah 5 tahun aku berkawan dengan diorang..They are:

  • Syila
  • Athirah
  • Sharizah
  • Amira
  • Shazira
Memandangkan nama aku Aisyah, so kalau digabungkan huruf awal nama kiteorang, jadilah 3A 3S..
hahahahaha (mengada je gelak-gelak)..

#MENGENALI MEREKA

1. SYILA

Lepas kawan-kawan aku yang lain pindah sekolah (time tu kiteorang form 4), Syila (yang tak pindah) sorang je orang paling rapat dengan aku sampai sekarang..
Ada 1 peristiwa yang memang aku tak boleh lupa..
#FLASHBACK:
Time tu syila & geng2 kiteorang nak pegi tengok wayang..
On the way nak gi wayang, syila & aku accident (naik moto sama-sama).. 
So, berlaku lah drama free di atas jalan raya.
Nasib baik ada Pakcik EntahSiapaNamanya sudi membantu kiteorang..Terima kasih pakcik.
Trauma aku dibuatnya..
Lepas accident tu, Syila dah tak berani nak bawak aku guna moto.
Tapi dengan adanya dia, aku tak lah kesunyian..
Aku siap ikut lagi dengan family dia round kat Miri.. 
Shopping.. Makan-makan. Mak ayah dia sangat baik. Untung dapat mak ayah macam dia..
one word to describe her : OPTIMISTIC


2. ATHIRAH
Thirah dia nak pindah Kelantan minggu ni. Tapi aku tak sempat nak jumpa dia. 
So, aku hanya text je :(
#FLASHBACK:
Sejujurnya, dulu aku suka judge orang. Jahat kan aku. Mula-mula aku kawan ngn dia , dia macam buat layan tak layan je. Bila dah lama-lama tu, baru lah kiteorang mula rapat.
Sebenarnya, thirah ni jenis yang pemalu rupanya. Hahaha..( tu ar jangan judge orang)
tapi, dia lah yang banyak tolong aku kat sekolah..
Kadang-kadang , aku share rahsia aku aku kat dia.. That's mean i trust her..
one word to describe her : CARING



3. SHARIZAH
Aku sangat suka dengan dia sebab dia peramah. Semua orang dia nak kawan kecuali crush dia.. hehe.. malu ler tu..
Mula-mula aku masuk Form 1, aku lah yang rapat dengan dia.. Mungkin sebab dia tak awkward kot dengan aku.. 
#FLASHBACK :
[FORM 1] Dia ajak aku pegi surau nak solat Asar. Macam biasa lah kiteorang bawa telekung sendiri.. Sampai surau, amik wuduk, solat , then keluar..
Lepas aku tutup pintu surau, dia cakap kat aku "Jom makan nak?". Aku:"hah? makan?" 
Dia: "Lapar lah.Jom!" sambil mengeluarkan bekal dan makan di belakang surau..
Haha.. Nasib baik lah time tu tak de orang.. Tengah makan pun tengok kiri kanan..
Aku tak dapat nak kenal hati budi dia sebab Form 2 & 3 dia tak sama kelas dgn aku. 
Form 4 & 5 , pulak dia pindah sekolah. hmm :(
one word to describe her : FRIENDLY

4. AMIRA
Dia bawa pengaruh yang baik terhadap aku.. Dan dia sangat berani mengemukakan pendapat dia. Yang tu aku respect pasal dia. Memang padan jadi PRS.
Aku rapat dengan dia sebab dia duduk sebelah aku dari FORM 1 sampai FORM 3. (sebab cikgu susun ikut list nama)..
#FLASHBAK:
Dia selalu pinjam buku kat library. One day, aku nampak dia baca buku yang menarik perhatian aku.. "Macam best".. Dia cakap buku tu dia pinjam kat library.. Actually , buku tu bersiri.. Nak tengok buku tu? Ini dia : Twins Mary-Kate & Ashley

Aku suka siri TWO OF A KIND. Selalunya, cara aku beza twin ni , kalau Marykate rambut dia lurus, kalau Ashley rambut dia curl.. And one more, dalam siri 2ofakind, Marykate dia tomboy sikit, Ashley dia girly macam budak pompuan yang lain..
Start dari hari tu, tiap-tiap hari muka aku je kat library..
Hahaha.. Kelakar kan..
one word to describe her: SUPPORTIVE

5. SHAZIRA
Bagi aku, dia lah yang paling comel dalam kelas. Aku rapat jugak la dengan dia tapi dia lebih rapat dengan Thirah.
#FLASHBACK:
[FORM2,Science period] Setiap group ditugaskan buat experiment.
 Experiment apa aku pun tak ingat, tapi rasa macam electrolysis.
Dalam proses experimen tu, kami memerlukan kain/sapu tangan.
Kebetulan jugak aku & Shazira je yang rajin bawak sapu tangan.
So, aku usik dia "kalau tak guna saputangan awak, kite taknak geng"
Amira pun join sekaki usik dia. Tapi aku tak tau pun dia nak ambil serius usikan tu.
Padahal kiteorang gurau je.
Last-last, sapu tangan aku jugak yang digunakan.
Dia ni sensitive sikit. So, kiteorang sekawan kena jaga sikit hati dia.
one word to describe her: CUTE & KIND. eh tu dah 2 words. Hahaha. kesah pulak aku :p

Tu je kenangan yang aku ingat sampai sekarang. KLMJ. xD
Semoga persahabatan kita kekal hendaknya :)


Actually, Syila & Thirah nak pindah gi semenanjung minggu ni. Syila pindah Penang & Thirah pulak Kelantan.. Uhuhu.. Gonna miss u guys :')
Ya. Memang susah nak cover feeling bila bestfriend nak tinggalkan kita.
Tapi lebih sedih kalau bestfriend kita jadi musuh kita. (minta dijauhkan)
SYUKUR ALHAMDULILLAH.. Allah temukan aku dengan diorang yang baik-baik.
Kalau tak, mungkin aku bukan lagi budak nerd.
Bukan lagi student yang duduk kelas depan..
Mungkin lebih teruk, e.g : merokok, ponteng..bla bla bla..(nauzubillah)


Thank god i still keep in touch with them till now.
i love you lillahi ta'ala :D

till we'll meet again .Bye !

Thursday, December 6, 2012

Still thinking :/

Assalamualaikum~

hi guys.. so here i am, free from SPM .. YAY~ 

Aku tak da keja sebenarnya, pasal tu aku menyibukkan diri mengupdate blog ni..

Since aku cuti panjang sekarang, otak aku tak boleh berhenti berfikir..
Credit: Google image - Photobucket

Emm.. maksud aku ada something yang mengganggu fikiran aku..

Guess what? it's about my FUTURE !!!

Nak mula dari mana eh? hmm.. takpe.. dari mana-mana pun boleh~

1. COURSE YANG AKU NAK
Like seriously, aku masih terpinga-pinga nak pilih course apa..
Nak ambil medic, tapi jenguh aku nak tunggu.. 6 tahun siot!!
But for sure, gaji dia memang boleh tahan gak $_$ ..
Tapi, kalau aku dapat biasiswa lagi bagus..*aku bukan orang berada :(*
Kepada boys & girls yang masih terpinga-pinga macam aku ni, aku ada benda nak share kat korang.. here it is : Apa Course & Career Yang Sesuai
At least, blog tu dapat memberi gambaran pasal course & career kita nanti..

2. LESEN
Tahukah anda? Saya sangat jeles melihat kawan2 saya sudah memiliki lesen kereta mahupun  motosikal..
i found this pic looks so cool  8-)

Time cuti panjang ni lah, ada masa nak daftar ambil lesen.. Dulu bapa aku pernah suruh aku ambil lesen moto je, tapi takda pun nak tolong aku.. uhuhu..*sambilewa*
Masa aku form 3, pernah aku bawak moto .. pastu aku jatuh.. sangat sakit dan memalukan..
Semua jiran2 aku dok keluar rumah kalau-kalau gempa bumi melanda.. MALU DOH !!
Sejak hari tu, sampai sekarang aku tak bawa moto.. Phobia ke? Entah aku pun tak tau..

3. PART-TIME JOB
Aku nak cari duit sendiri.. Tak nak susahkan family sebab itu perkara yang buat  aku rasa bersalah.. nak jadi independent.. Sila pasang lagu Independent girl by neyo sekarang jugak.. hahaha.. mengada je aku ni..
You know what , masa ni lah , aku nak kenal dunia luar yang sebenar sebab selama ni life aku kat sekolah & rumah je.. life aku sangat bosan..

4. KAHWIN
Woi!! Apa kejadah aku nak fikir pasal kawin ni?!.. Aku tak nak kawin awal..
Cumel je budak ni ~ hee

Aku nak cari duit banyak2 dulu.. Bila dah dapat kereta Audi sebiji, rumah banglo sebiji, baru aku fikir pasal kawin.. haha..
Oh. Besarnya cita-cita aku..


Tu je kot aku nak story..
We'll meet again in next entry..
Bye fellas :)