Wednesday, November 21, 2012

With every difficulty , there is a RELIEF :)

Assalamualaikum ~

Hi fellas :D we're here again...

Aku mencuri masa ni untuk update aku punya blog , 
memandangkan ada gap 4 hari sebelum SPM bermula next week.

So, kali ni aku nak cerita sikit apa yang berlaku kat aku hari ni.

1ST STORY:
Aku sebenarnya agak kecewa dengan diri aku sendiri :( . Sebab , bila aku buat paper physics tadi memang aku rasa lembap sangat-sangat. Apa yang aku study semuanya macam tak masuk, even though aku study seminggu lebih awal sebelum exam. Ada la faham sikit-sikit tapi itu tak cukup untuk aku. Ya, aku mengaku yang aku selalu meng"anaktiri"kan physics. Puncanya, cara cikgu mengajar yang tak kena dengan aku menyebabkan aku hilang minat belajar ( aku tak menyalahkan cikgu 100% ). Aku jeles tengok kawan2 aku yang konfiden giler dapat skor paper physics. Sekarang, aku hanya mampu  TAWAKAL je.

2ND STORY:
Lepas balik dari sekolah, aku on twitter. Trending : Palestin / Masjid Al-Aqsa / SaveGaza.
Sebagai saudara se-Islam penduduk di Palestin, aku hanya mampu berdoa untuk mereka.
Tengok berita kat tv ,bila seorang bapa bawa anak dia mati syahid masuk ambulance, aku rasa sangat HEARTBREAKING :'(. One day, aku yakin Allah swt akan MENANGKAN ISLAM. 

CONCLUSION :
SESUNGGUHNYA  SETIAP KESUSAHAN DISERTAI KESENANGAN. Ini ujian Allah kat aku. Allah tak kan membebankan hambaNya.
Setiap orang ada ujian masing2. 

#NoteToMySelf

haa.. Panjang tak story aku. LOL. Penat tak baca? Tu je la story aku hari ni. K aku nak qada tido.. 3 hari dah tak cukup tido. 

BYE FELLAS :D

Friday, November 2, 2012

SPM :/

Bismillahirrahmanirrahim..

yo guys ! *bro fist*
REMINDER : 57 HOURS TO SPM...
sebuk je. Ye, aku tau SPM hari isnin ni.. 
aku sengaja nak update blog sebab ni...

DEAR MY BLOG READERS,
    
    i just want to apologize if i ever hurt you/anyone.
 Please FORGIVE me and PRAY for me. 
this SPM is really mean a lot to me, my FAMILY.
For other SPM candidates, ALL THE BEST FOR YOU. 
:D

                                                                Sincerely, 
                                                                                ME :D