Sunday, July 8, 2012

Inggar

Assalamualaikum 


Whatss up peeps ^^..


OK . Dalam entri kali ni, aku nak share 1 pengalaman kat facebook yang buat aku inggar.. Before that, let me introduce about the title first that is : INGGAR.


*sila baca dengan nada seperti pembaca berita  - 
INGGAR merupakan perkataan bahasa melayu sarawak untuk menyatakan perasaan yang bermaksud meluat, menyampah atau tidak puas hati.. sumber: Pak Cik Google


Yeah.. sekarang korang dah faham apa itu inggar.. 
Now, story time.. xD


Macam biasa aku on facebook sebab nak check notifications, group kelas aku, dan check update pasal bola..
Tak lama pastu, pop out chat pulak muncul.
Ok. Dia lelaki , aku tak kenal dia, profile pic guna artis jepun *duhh..pleaselah
Aku pulak dengan rasa kesian, layan je la. Kang orang cop aku ni sombong pulak..
Dalam hati aku, memang dia ada niat lain bukan nak berkenalan pon..
I have problem trusting people espicially guys/lelaki..


Borak punya borak , dengan rasa tak malu dia mintak no. henpon aku..
Huh.. Aku dah agak dah..Gotcha~
Dia punya lah merayu nak no. tepon aku.. tapi aku dengan kejam tak nak kasi..
Bwahaha *gelak jahat.. Padan muka kau.. :P


Then, boleh pulak dia marah-marah, mencarut, maki hamun aku...
Dalam hati aku pun berkata-kata:
 --> Shial betol laa laki ni..hish. Dia tu sape nak marah aku.
Tapi aku masih berfikiran rasional tika itu, maka aku terus klik "offline".
That's why aku INGGAR sangat~
So, pasal kejadian tu , aku berfikir..
dalam otak aku ada 2 part: Positive thinking & Negative thinking..
We start at (+) thinking first orite..

(+) thinking:
Mungkin lelaki tu kurang kasih sayang agaknya. That's why dia nak no. tepon aku..
Forever Alone probably..hermm. 
Tapi, apa guna ada facebook kalau bukan untuk berkawan kan..


(-) thinking:
Perkara pertama yang aku bila dia mintak no tepon aku:
"Mesti dia nak buat benda bukan-bukan dengan no tepon aku. Mana boleh bro"..
Well, screw that guy.. Dude, get a life..baik hang pi cari duit untuk pinang anak dara orang..


Conclusion:
Aku memilih untuk tidak memberi no. tepon aku. Jual mahal? Ye.. i admit that..
I have to.. Aku kena jual mahal tapi bukan sombong.. I'm not that easy.. 
I have to care my pride, my dignity given by Allah.. Kang bertambah pulak dosa aku & dia, kalau aku kasi no henpon aku..
So, girls jangan senang sangat nak bagi no. henpon ke gambar ke...
kang diorang buat benda tak baik, tak naya gitu...
Setakat ni je aku story..
Kalau ade lagi story best, nanti aku share kat blog ni..
BUBYE ^^


Sunday, July 1, 2012

It's July :|

Hi kawan-kawan :D
Dah masuk 2 bulan aku tak update blog ni..
Berkarat dah pon..
So, this is the 1st entry in July.


Since sekarang dah bulan Julai, thats mean SPM semakin dekat..
tapi aku belum prepare apa2 pun..
maksud aku, cover bab-bab yang aku tak pandai..
risau tu memang lah risau kan..
tapi aku buat endah tak endah je..
Sebelum ni, aku asyik main-main & tak ambil serius pasal SPM.
So,sekarang aku nak buat betul2, tak nak main2 lagi
i hope this July will be better than June..
Belum terlambat lagi , betul tak? 
Doakan kejayaan untuk SPM victims macam aku ni.


Sebelum aku mengakhiri entri ni,
aku nak menyampaikan beberapa baris pantun..


Wei..
buang tabiat apa nak berpantun segala..
Aku mana reti berpantun ni..
Ok.. stop this nonsense..


Tahu tak awal pagi ni FINAL EURO 2012..

Most people support SPAIN..
Memang tak dinafikan Spain memang team yang kuat..


Tapi aku nak ITALY yang angkat piala tu nanti..
Sebab??
Sebab Spain dah menang sebelum ni..
So, semangat Italy nak menang tahun ni lebih tinggi than Spain..
Teori apa yang aku pakai ni??
Team kuat Germany pun Italy boleh lauk apa lagi Spain..


PS: Rasanya aku tak dapat tengok live euro ni..
      Huu.. haru lah..