Saturday, April 21, 2012

Tentang Aku : BOLA O BOLA

assalamualaikum~

lama dah aku tak post entry. biasa la calon spm. student harapan sekolah pulak tuu (ee..tak tau malu la dia nih) ok2.. orang gurau je pun.. tak boleh ke..

ok. cut the crap. back to the topic. so, entry aku kali pasal bola.
Bola?? 
yup B.O.L.A.. ini bukan troll or whatsoever..
aku hanya nak meluahkan isi hati aku (macam jiwang sangat pulak bunyi nya) ok. tukar.
aku hanya nak menyatakan buah fikiran aku dalam entri kali ni (ada penggunaan simpulan bahasa so, bonus mark is given) giler skema ayat..

Aku rasa aku minat dengan Bola Sepak..
aku tak tau macam mana rasa ni boleh timbul..
is it LOVE?? haha..
YES it is.. I LOVE FOOTBALL.
aku rasa aku tahu sebab2 dia..

1. Kakak aku
seriously, dia lah orang yang buat aku suka ngan bola.. before this, football is not my thing except Harimau Malaya. Aku heran asal dia suka sangat dengan LIVERPOOL??
boleh dikatakan fanatik jugak lah.. so,sebelum dia gi sambung study, aku tanya la kakak aku kenapa dia suka LFC? Best ke? tapi dia suruh aku google. then, aku pun google pasal LFC ni.. 1st impression aku tentang LFC : 

  • ada sejarah yang hebat terutamanya pasal tragedi hillsborough.
  • boleh dikatakan power jugak laa..
  • fans yang sangat setia even though LFC tak dalam list top 4 BPL. siap nyanyi lagu YNWA lagi. meremang aku ..
2. Sekolah 
Beberapa hari lepas, sekolah aku kecoh dengan match antara Chelsea & Barca.. Masing2 tanya sapa menang sebab terpaksa tido awal termasuk aku. Ternyata, Chelsea yang menang. Wow, boleh tahan jugak Chelsea. Barca pun kuat apa. 

3. WILL
Movie disedut kakak aku, yang buat aku o_O Wow that kid, he made it! Buat aku "i think liverpool is great and i like it". Cerita ni pasal seorang budak lelaki. Nama dia Will. Dia ni fan susah mati LFC. One day, bla..bla..bla..aku penat la nak taip. korang tengok la sendiri k. 

IMDB

Itu je sebab2 aku suka bola..

of course, sikap kutuk-mengutuk antara peminat bola memang tak dapat lari..
antaranya, m.u = MUnyet , lfc = riverfool , chelsea= chelshit dll..
haizz, apa la nak jadi..

anyway, 5/5/12 merupakan final f.a cup antara liverpool & chelsea..
dan merupakan birthday kakak aku.. osem lah..
kalo liverpool menang, aku rasa memang "the best birthday i ever had" untuk kakak aku..

huu.. panjang entri aku kali ni.. mesti penat baca.. haha..
ok la..
setakat ni je la.. bye..

enjoy !! :)) one more thing, i'm not LIVERPOOL fan YET! haha..