Sunday, January 15, 2012

THE LAST CHAPTER OF MY HIGH SCHOOL YEAR - SPM

ASSALAMUALAIKUM...

hi korang...
whoa.. lama dah aku tak update blog ni.. 
apa nak jadi lah dengan aku ni. haizz..
seriously, tahun ni aku memang busy [bunyi mengalahkan PM je]
dulu boleh lah aku buat entri baru tiap minggu [ ye ke tiap minggu?? aku pun tak tau]
sekarang tak boleh dah sebab masa aku banyak dihabiskan dengan homework
yang bergunung-ganang atas meja aku..
aduss..sakit mata aku tengok..


Anyway, memandangkan tinggal tahun ni je aku sekolah..
so, aku kena struggle la nak buat yang TERBAIKK..[boboiboy trademark]
tu la pasal tajuk entri ni - THE LAST CHAPTER OF MY HIGH SCHOOL YEAR..
aku nak kasi gegar & gempak sama saya punya spm result nanti..
LIKE FLYING COLOURS macam cikgu bi kata..


Tapi kenapa aku masih rasa yang aku ni macam budak2 ??
hala tuju aku lepas spm pun aku belum fikir lagi..
serious, aku tak reti nak pilih bidang apa..
mak aku suggest aku jadi cikgu..
tapi tu la , aku tak pandai & tak minat mengajar.. problemo..
dalam kepala otak aku pulak, suruh aku ambil medic..
boleh ke aku jadi doktor? experiment bio yang bedah katak pun aku tak buat..
pernah sebelum ni bapa aku suruh aku jadi doktor tapi aku sendiri pun tak sure aku nak jadi doktor ke tak... 2nd problemo~
nak ambik engineering..physics aku macam cukup-cukup makan je..3rd problemo~
aku tak la pandai sangat walaupun aku duk dalam top class..
haiz. Pening gak fikir benda ni..


Aku nak masa depan aku terjamin..
karier bagos.. gaji BESOR..
Kereta besor gak.. rumah lagi besor..


yang PALING PENTING :
IKHTIAR + TAWAKAL = SUKSES
aku nak famili aku bangga dengan aku..
lastly, aku nak ISLAM dipandang tinggi..
kat sekolah aku, memang student chinese je yang conquer semua subjek kecuali p.islam
-__- jeles + malu tau sebab ustaz pernah cakap ''Allah dah pilih kita (orang Islam) sebagai umat TERBAIK dalam dunia ni''
bila ustaz cakap macam tu, memang bangga la kan..


OK lah..
cukup setakat ini lah dengan repekan aku di atas itu .



# sambung balik buat homework..
haru nya aku.. sobs :(

ok bai. 

2 comments:

  1. aisyah,insyaallah awk bleh buat lah..setahu sy awk kan pelajar yang pandai gak kan dikalangan pelajar chinese tuu.. :)

    ReplyDelete