Friday, August 26, 2011

Ni Cuti Raya or Cuti Sekolah ke Tak Cuti Langsung?

Hey peeps..
how's it going?
how's your ramadhan?
tak lama lagi nak raya dah.
preparation nak kena buat dah..

tapi tahun ni,
satu benda aje yang aku tak puas hati..

pagi tadi, sebelum exam nak start..
ketua subjek bio kitorang,
sempat pulak dia kasi homework untuk cuti ni..
bloody hell..3 set paper pulak tu..
pastu kan, waktu rehat cikgu english (cikgu feveret aku) pulak yang datang..
adeh...tambah 1 lagi assignment..

kalau korang perasan, kebanyakan entri aku sume nye pasal homework kan..
selalu je aku complaint pasal keje rumah..
padahal, tu untuk kebaikan diri sendiri..
(sedar pulak kau ye.huh.) *kutuk diri sendiri*

straight to the point lah ye,
duduk dalam the best class ni memang banyak challenge..
kena struggle kalo nak skor sume subjek..
lagi2 aku yang tak tuisyen nih.
tak nak la orang lain pandang rendah kat kita..malu wehh..
cikgu2 pulak letak harapan yang terlalu tinggi kat kitorang..
"u all must get at least B+ for this time exam,if not, there'll be somethin' spesial waiting for you"...paham2 je la ape "spesial" tu kan..
aku pulak tak berani nak expect lebih2 nak dapat A+..
ye la, tak nak la nangis2 depan orang lain.
hidup ni memang ada ups and downs nya..

conclusion nya: 1.Aku tak akan terlepas dari beban homework yang berlambak...and
                       tekanan...
                      2.Aku jeles dengan budak2 kelas sastera..

oh man..asal tetiba je aku jadi budak mature ni..HELL NOO!!

raya dah dekat, nak balik kampung... :'(
barang untuk raya pun belom beli lagi..
homework tu besok je la aku buat...
aku nak enjoy 2-3 hari ni..oh yeah..

No comments:

Post a Comment