Tuesday, December 13, 2011

Vacation Aku

Assalamualaikum & Hi ~
Lama dah tak update blog aku ni.
berhabuk dah pun..ish..ish.(geleng kepala)

Seminggu lepas, aku pegi Kuching sebab pak ngah aku kahwin..
congratz  to my pak ngah & his lovely wife..

lepas gi kenduri kahwin, aku singgah kat rumah family abang ipar aku..5 hari..
sangat rindu dgn kakak aku..
maklumlah , lama tak jumpa..

aku rasa cuti kali ni sangat best sebab :
# aku boleh shopping sepuas hati even though tak banyak barang aku beli..
   1st, aku pegi Popular @ Tun Jugah.. 5 buah novel aku kebas..bwahaha..

# pastu, aku beli headphone yang aku idam sangat2..

# the last day pulak, aku gi Santubong..
  bermandi - manda kat air terjun..
  aku sangat suka..even though aku tak tau berenang..
  haru je kalo aku lemas kang..

Lastly, aku dapat kawan baru..
Gonna miss them :']

setakat ni je la aku nak share..
.
.
.

       BYE  GUYS  ^^   

Monday, October 3, 2011

On October...

[sarawak entri]

Hi there...
tok 1st time aku tulis entri guna bahasa melayu-srwk..
( bangga jwak rasa..PROUD TO BE SARAWAKIAN) 
hmm..sik sangka dah masok bulan 10 dah..
cepat da jak masa tok eh..

 sik menyempat aku nak molah suma homework.. study pun blom..dah la exam start minggu depan...adeshh..makin dekat nak exam, makin berlambak homework..apa mok jadi lah ngan aku tok?
panjang dah aku pun "to-do list"...
bertambah tension nangga.. 
  
haiyaa, saba jak la..
apa yang penting aku pun purata meningkat..
(yea..i'm nerd..hmm..kinda)
 k lah..mesti boring baca entri cam tok kan..
hwahaha..budak sekolah bha.
okeh..aku off lok..
bubye sarawakians..

Tuesday, September 13, 2011

I'm turn 16

Assalamualaikum & Hi =)
Akhirnya, umur aku dah tambah 1..
Umur aku skang dah jadi 16..
Sekejap je rasa...
Dulu masa aku 15, sempat lagi aku main2 macam bebudak..
Now, aku dah besar..(besar ke?)
Nak kena mature sikit..
Yang best nya ialah...
kat kelas tadi...
semua classmates aku nyanyi 'happy birthday' utk aku...
wahh..malu weh...
 then, lebih kurang 2 3 orang yang sama birthday dgn aku...
pasal present tu, ade laa jugak walaupun tak banyak...
actually,aku x kesah sangat...asalkan orang ingat birthday aku pun enough..

SOME  FACTS  ABOUT  13 SEPT...
Extremely creative, you are also able to turn your creations into something practical. A born entrepreneur, you seem to have endless new ideas. A tendency to over-analyze your relationships should be watched. You are fully capable of taking the lead; nevertheless you enjoy serving in some manner, whether it's through teaching or simply finding joy in tending to others' needs. Famous people born today: Ben Savage, Jean Smart, Mel Torme, Roald Dahl, Jacqueline Bissett, Nell Carter, Fiona Apple. *** x tau laa bole caya ke x.. tapi ade laa yg sama skit..

aku skang sgt busy sebab..
1 bulan dari skang ujian akhir tahun..
kena struggle giler2...





 that's all for now...
Bubye...

Saturday, September 10, 2011

RAYA - Open House

Assalamualaikum & Hye guys..
fuhh..penat betul lepaas pergi beraya..
memandangkan aku baru je dapat exam paper,
so aku cuba mengurangkan rasa frust aku..
(ye..result aku kali ni mmg teruk)

wait..wait..bukan tu aje..
i'm trying to make friends since i'm kinda new person among them..
mula2 tu mmg la kekok ckit sebab aku ni tak berapa friendly...
maybe sebab aku tak talkative kot...
kalo dah lama2 tu, rapat la kan...

ni la rupa2 kitaorang...
clue nak tau aku:
*baju merah & bertudung...
First of all, kita makan dulu...
hmm...no comment...
gambar 1 classmates (xsemua dtg)

haha..ntah ape2..


haa..yg ni mmg xbole blah....
Komen aku:
best jugak laa..
sempat  pulak aku main tumblin' monkeys & batu seremban
dengan kengkawan & adik tuan rumah...

Special thanks to:
Tuan rumah - Mimin..
thanks for inviting me & the food...


Friday, August 26, 2011

Ni Cuti Raya or Cuti Sekolah ke Tak Cuti Langsung?

Hey peeps..
how's it going?
how's your ramadhan?
tak lama lagi nak raya dah.
preparation nak kena buat dah..

tapi tahun ni,
satu benda aje yang aku tak puas hati..

pagi tadi, sebelum exam nak start..
ketua subjek bio kitorang,
sempat pulak dia kasi homework untuk cuti ni..
bloody hell..3 set paper pulak tu..
pastu kan, waktu rehat cikgu english (cikgu feveret aku) pulak yang datang..
adeh...tambah 1 lagi assignment..

kalau korang perasan, kebanyakan entri aku sume nye pasal homework kan..
selalu je aku complaint pasal keje rumah..
padahal, tu untuk kebaikan diri sendiri..
(sedar pulak kau ye.huh.) *kutuk diri sendiri*

straight to the point lah ye,
duduk dalam the best class ni memang banyak challenge..
kena struggle kalo nak skor sume subjek..
lagi2 aku yang tak tuisyen nih.
tak nak la orang lain pandang rendah kat kita..malu wehh..
cikgu2 pulak letak harapan yang terlalu tinggi kat kitorang..
"u all must get at least B+ for this time exam,if not, there'll be somethin' spesial waiting for you"...paham2 je la ape "spesial" tu kan..
aku pulak tak berani nak expect lebih2 nak dapat A+..
ye la, tak nak la nangis2 depan orang lain.
hidup ni memang ada ups and downs nya..

conclusion nya: 1.Aku tak akan terlepas dari beban homework yang berlambak...and
                       tekanan...
                      2.Aku jeles dengan budak2 kelas sastera..

oh man..asal tetiba je aku jadi budak mature ni..HELL NOO!!

raya dah dekat, nak balik kampung... :'(
barang untuk raya pun belom beli lagi..
homework tu besok je la aku buat...
aku nak enjoy 2-3 hari ni..oh yeah..

Friday, August 19, 2011

Exam Mode (aug)

Assalamualaikum & Hai...
mak aii..pejam celik,celik pejam...
dah exam..
cepat nye masa berlalu...jelez betul MASA kat kite..

takpe lah..nak buat macam mana lagi kan..
man...it's gonna kill me huh?? hope not..
Tapi kalo difikir balik,
lepas exam mesti cuti kan..
benda tu je aku suka bila exam nak dekat..
(nak cuti je dalam kepala otak tu)haiyaa..

okay guys..
tu je setakat ni..malas dah nak taip panjang2..
dan nak study...

GOOD  LUCK !!!


Wednesday, June 1, 2011

Mission For This Holiday =_="

السّلام عليكم
hey  konnichiwa  annyeong  guys....


Yeay!!! It's HOLIDAY !! At last...
Namun itu hanya lah sementara...
Sebagai pelajar..harapan sekolah ( konon nye)...
memang banyak kerja yg aku kena siap kan...
Adoyaii...






Asal cuti je,homework...
Why??!
i need rest too...


That's why...
aku dah buat special mission cuti ni...
apakah misi itu??
                                                                                                                                                                                              
                                             
Cakap ajo laa..like i care.. 








Aku tau la hang tak kesah..tapi aku nak citer jugak...

setakat ni,
mission ni baru 30% complete...
haizzz...
memang aku tak boleh nak elak
PENYAKIT M aku (penyakit malas)...
kalau tak pun..
aku tergoda dengan benda2 yg x berfaedah...
maklumlah..cuti sekolah kan..
online berjam2...
tengok tv...

ok laa...
setakat ni je orite..
malas aku nak citer memanjang...
bubye guys...
   

Wednesday, May 18, 2011

School Open Day 2011

السّلام عليكم
hey  konnichiwa  annyeong  guys....


 chakk.... tak lawak  ponn...




lama  dah  tak  jenguk  blog  aku nih..wahhh..rindu nyer....


neway, sy  nak share  ckit  psal  open day kat sekolah minggu  lepas..
memandangkan sy malas  nak  bebel  bebanyak  lagi...
so tengok  jer la pic kat bawah...
layan....














Tu je gambar aku dapat.
For sure, lab science yang paling best sebab banyak experiment..
Mohon tahun depan buat lagi !
Bye :D

Friday, April 15, 2011

Dynamic Views

Actually  aku  tak  paham  sangat  dengan  feauture blogger ni...DYNAMIC  VIEWS

korang bole view aku punye blog dlm dynamic view ni...
 My Blog In Dynamic Views
nampak awesome je tapi aku x paham... 

so..
sape2  yang arif lagi bijaksana...
tolong explain, bole???

Sunday, April 10, 2011

Friday, March 11, 2011

99 Facts about GUYS... Awesomeness x)


1. Guys don't actually look after good-looking girls. They prefer neat and presentable girls.
2. Guys love flirts.
3. A guy can like you for a minute, and then forget you afterwards.
4. When a guy says he doesn't understand you, it simply means you're not thinking the way he is.
5. "Are you doing something?" or "Have you eaten already?" are the first usual questions a guy asks on the phone just to get out from stammering.
6. Guys may be flirting around all day but before they go to sleep, they always think about the girl they truly care about.
7. When a guy really likes you, he'll disregard all your bad characteristics.
8. Guys go crazy over a girl's smile.
9. Guys will do anything just to get the girl's attention.
10. Guys hate it when you talk about your ex-boyfriend.
11. When guys want to meet your parents. Let them.
12. Guys want to tell you many things but they can't. And they sure have one habit to gain courage and spirit to tell you many things and it is drinking!
13. Guys cry!!!!!!!!
14. Don't provoke the guy to heat up. Believe me. He will.
15. Guys can never dream and hope too much.
16. Guys usually try hard to get the girl who has dumped them, and this makes it harder for them to accept their defeat.
17. When you touch a guy's heart, there's no turning back.
18. Giving a guy a hanging message like "You know what?!..uh...never mind!" would make him jump to a conclusion that is far from what you are thinking.
19. Guys go crazy when girls touch their hands.
20. Guys are good flatterers when courting but they usually stammer when they talk to a girl they really like.
21. When a guy makes a prolonged "umm" or makes any excuses when you're asking him to do you a favor, he's actually saying that he doesn't like you and he can't lay down the card for you.
22. When a girl says "no", a guy hears it as "try again tomorrow."
23. You have to tell a guy what you really want before he gets the message clearly.
24. Guys hate gays!
25. Guys love their moms.
26. A guy would sacrifice his money for lunch just to get you a couple of roses.
27. A guy often thinks about the girl who likes him. But this doesn't mean that the guy likes her.
28. You can never understand him unless you listen to him.
29. If a guy tells you he loves you once in a lifetime. He does.
30. Beware. Guys can make gossips scatter through half of the face of the earth faster than girls can.
31. Like Eve, girls are guys EUR™ weaknesses.
32. Guys are very open about themselves.
33. It's good to test a guy first before you believe him. But don't let him wait that long.
34. No guy is bad when he is courting.
35. Guys hate it when their clothes get dirty. Even a small dot.
36. Guys really admire girls that they like even if they're not that much pretty.
37. Your best friend, whom your boyfriend seeks help from about his problems with you may end up being admired by your boyfriend.
38. If a guy tells you about his problems, he just needs someone to listen to him. You don't need to give advice.
39. A usual act that proves that the guy likes you is when he teases you.
40. A guy finds ways to keep you off from linking with someone else.
41. Guys love girls with brains more than girls in miniskirts.
42. Guys try to find the stuffed toy a girl wants but would unluckily get the wrong one.
43. Guys virtually brag about anything.
44. Guys cannot keep secrets that girls tell them.
45. Guys think too much.
46. Guys' fantasies are unlimited.
47. Girls' height doesn't really matter to a guy but her weight does!
48. Guys tend to get serious with their relationship and become too possessive. So watch out girls!!
49. When a girl makes the boy suffer during courtship, it would be hard for him to let go of that girl.
 
COMMERCIAL  BREAK  KEJAP...HAHA
Jom wat exercise same2..
 


 











ok..commercial  break dah abis..
terjah  balik...


Saturday, March 5, 2011

EXAM FEVER -___-

ooh man..
i've got an exam fever...

so..
no need to exam la...



 but that is ridiculous


 it'll never happen...
 crap..

thats the first..ok go on with the second..
its all about 
tension

biasa la...exam nak dekat kan...
    

ok..Third is...
Ugutan..
who??
its the teachers...
okeh..kita start dgn ugutan cikgu..

add math : siapa fail, ronda 1 sekolah sambil bawak "saya gagal dlm add       
                math"... ish..jatuh maruah aku weyh...

bio : who get 70 and below, i'll give that student a hadiah..
       faham2 jak la...   

sejarah : siapa gagal, kena denda...
             xtau la denda apa?? cikgu nak kasi suprise kot...

subjek2 yg aku x mention tu, diaorang sporting ckit..hehe
 
 Neway..
hope me the best...
 ok...i'm going to study now...










'

but i have to admit that...












study is kinda boring...but depends...

ok thats all for now... 
 
  


bubye guys...